Wednesday, February 13, 2013

Resa

En resa till Skottland är en resa genom tusentals år historia. Det är inte bara museerna som har en spännande historia att berätta. Varje monument, varje ruin, varje hed och varje dal har sin egen berättelse. En berättelse om strid, fröjd och tradition. Överallt går du i fotspåren av historiens nyckelrollsinnehavare (Rob Roy, Maria av Skottland), från stenåldersbyn på Orkney (Skara Brae) till de moderna konstmuseerna.


Skottland är en självstyrande inom Storbritannien. Skottland upptar den norra tredjedelen av ön Storbritannien och delar gräns med England i söder och avgränsas av Nordsjön i öster, Atlanten i norr och väster samt Nordkanalen och Irländska sjön i sydväst. Förutom fastlandet omfattas Skottland av över 790 öar inklusive Orkneyöarna, Shetlandsöarna och Hebriderna.

Edinburgh, landets huvudstad och näst största stad, är en av Europas största finansiella centra. Edinburgh. Glasgow, Skottlands största stad, var en gång en av världens ledande industristäder och ligger nu i centrum av Glasgow storstadsregion. Skottlands territorialvatten som består av ett stort område i Nordatlanten och Nordsjön, innehåller de största oljereserverna inom Europeiska unionen.

No comments: